Teemaviikko koodareille alkaa!

10.10.2014

EU:n toinen tietokoneohjelmoinnin eli koodaamisen teemaviikko (EU Code Week) järjestetään 11.–17. lokakuuta 2014. Teemaviikolla lapset, vanhemmat, opettajat, yrittäjät ja poliittiset päättäjät pääsevät yleisissä tapahtumissa ja opetustiloissa yhdessä tutustumaan ohjelmointiin ja siihen liittyviin taitoihin.

Ajatuksena on tehdä koodaamisesta näkyvämpää ja koota asiasta kiinnostuneita opettelemaan ohjelmointitaitoja yhdessä. Teemaviikon pohjalta tullaan luomaan myös opetusmateriaaleja.

Tietoteknisiä taitoja vaaditaan yli 90 prosentissa tämän päivän ammateista. Tietotekniikan osaajat ovat keskeisessä asemassa kaikilla Euroopan toimialoilla. Heidän kysyntänsä kasvaa vuosittain kolmella prosentilla, mutta tietotekniikan alan tutkinnon suorittaneita ei ole tarpeeksi. Niinpä monet avoimet tietotekniikan osaajien työpaikat jäävät täyttämättä, vaikka työttömyysaste on Euroopassa korkea.

Tähän ongelmaan on pakko tarttua kunnolla sekä EU:n tasolla että jäsenmaissa. Muuten tilanne voi olla se, että vuonna 2020 meiltä puuttuu jopa 900 000 tietotekniikan asiantuntijaa.

Tapahtumia järjestetään eripuolilla Suomea. Lisätietoa teemaviikon tapahtumista Suomessa: http://events.codeweek.eu/search/?country_code=FI&past=no

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.