Tampere-talo tarjoaa tekemistä nuorille ja kutsuu koko perheen viihtymään

18.08.2014

Vuonna 2013 Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestivät lähes 70 erilaista lasten- ja nuortentapahtumaa. Niihin osallistui arviolta yhteensä 60 000 kävijää.

Tampere-talossa on syksyn aikana noin 30 lapsille sopivaa tapahtumaa ja konserttia, kuten esimerkiksi Lasten oikeuksien tapahtuma, Lasten itsenäisyyspäivän juhla, Koko perheen joululaulut ja Joutsenlampi-baletit. Tampere Filharmonian lapsille suunnattuihin tapahtumiin kuuluvat lastenkonsertti, jossa kuullaan musiikkisatu Mio, poikani Mio sekä tarinoivat joulukonsertit, joiden antia ovat kauneimmat joulusävelmät ja uusi joulumusiikki. Koko perheen tapahtuma on myös 30.8. järjestettävä Tampere Filharmonian yleisöpäivä, jossa on mahdollisuus tutustua Lapsiparkkiin. 

Filharmonia tarjoaa edelleen tuttuun tapaan koululaisille mahdollisuuden vierailla orkesterin harjoituksissa ja päästä kuuntelemaan koululaiskonsertteja. Näistä tiedotetaan kouluille aina erikseen. Filharmonialla on Nuori kuuntelija -klubi, johon voivat maksutta liittyä kaikki 13–19-vuotiaat musiikin ystävät. Vuonna 2013 erityisesti koululaisille järjestetyissä konserteissa orkesteria kuuli lähes 7 100 lasta. Tampere Filharmonian arkeen tutustui noin 1 800 lasta koululais- ja päiväkotivierailuilla.

Tampere-talon kummikoulutoiminta tamperelaisten koulujen kanssa käynnistyi vuonna 2013. Linnainmaan koulu on tällä hetkellä talon kummikoulu. Yhteistyön myötä nuoret pääsevät toimimaan mm. koeyleisönä ja asiantuntijoina Tampere-talon kulttuuritapahtumissa ja voivat tehdä TET-harjoittelunsa talossa. 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.