Suuri lukuseikkailu haastaa lapset ja nuoret mukaan ideakilpailuun!

07.09.2016

Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017. Hankkeen kohderyhmänä ova lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä koulut, kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille.

Suuren lukuseikkailun maskotit hurmaavat

Suuri lukuseikkailu saa omat maskottinsa kolmelta suomalaiskuvittajalta. Salla Savolainen, Anne Vasko ja Mirkka Hautamäki ovat luoneet tunnushahmot juhlavuoden hankkeelle. Hahmot kuvaavat suomalaisen kuvitustaiteen monipuolisuutta ja tuovat näkyväksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden visuaalisuutta.

Ideakilpailu koululuokille ja lapsiryhmille

Suuri lukuseikkailu haastaa lapset ja nuoret mukaan ideakilpailuun. Suunnittele suuri lukuseikkailu! Mikä tekee lukemisesta seikkailun? Kerro se sanoin, kuvin tai videolla. Haemme hauskoja, rohkeita, outoja ja villejäkin ideoita, päästäkää siis mielikuvituksenne valloilleen!

Ideakilpailuun voi osallistua yhdessä kaverin kanssa tai vaikka koko koululuokan voimin. Kilpailu on avoin kaikille 6-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Osa ideoista hyödynnetään juhlavuoden 2017 aikana osana Suuri lukuseikkailu -tapahtumakiertuetta. Ideoita esitellään myös Ylen Galaxi-ohjelmassa.

Opettajalle: Suuri lukuseikkailu -ideakilpailu rohkaisee etsimään uusia toimintatapoja kirjallisuuden ja lukuharrastuksen esiin nostamiseksi ja kutsuu tutustumaan lukuharrastukseen monimuotoisesti ja osoittaa miten kirjallisuutta voidaan käsitellä eri medioissa (monilukutaito). Lisäksi hanke innostaa koululaiset keskustelemaan lukemisen ja lukutaidon merkityksestä sekä kirjallisuuden monista eri ulottuvuuksista.

Ideoita voi lähettää 31.10. 2016 asti. Ehdotuksen voi toimittaa kirjallisesti (max. 5 liuskaa) tai Youtubeen ladattuna videona (max. 3 min). Osa ideoista julkaistaan nettisivuilla.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjailijavierailu.

Lähetä ideasi kilpailuun sähköpostilla:
ideakilpailu@suurilukuseikkailu.fi

tai postitse:
Suuri lukuseikkailu
Lukukeskus
Linnunlauluntie 7
00530 Helsinki.

Yhteyshenkilö kouluille:
Laura Rautkallio-Salminen, info@suurilukuseikkailu.fi

http://www.suurilukuseikkailu.fi/

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.