Samalle viivalle - kuvakilpailu nuorille

31.08.2017

Olemmeko me kaikki suomalaiset samalla viivalla? Miltä tämän päivän eriarvoisuus näyttää nuorten silmin? Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi haluamme haastaa nuoret pohtimaan eriarvoisuutta kuvakilpailulla. Toivomme kuulevamme nuorten ajatuksia siitä, mistä eriarvoisuus johtuu ja miten sitä voisi vähentää. Samalla haluamme tuoda nuorten näkemyksiä tutkijoiden ja päättäjien tietoon. Kilpailun järjestävät Eriarvoisuuden torjuminen niukkuuden aikana (TITA)-tutkimushanke, Allianssi, Kelan tutkimus, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos ja Soste.

Kilpailu pidetään tänä syksynä, 1.9.-31.10.2017. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 16-19-vuotiaat nuoret. Osallistua voi yksin tai joukkueena, suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kilpailutyö voi olla video, sarjakuva, piirros tai valokuva. Sen tulee käsitellä eriarvoisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Kilpailutyön tulee olla sellainen, että sen voi julkaista verkossa.

Kilpailutyö voi pohtia esimerkiksi jotakin seuraavista kysymyksistä:
- Onko Suomi tasa-arvoinen paikka elää?
- Onko kaikilla nuorilla elämässä samanlaiset mahdollisuudet?
- Miten perhetaustan vaikutus näkyy nuorten elämässä?
- Onko maahanmuuttajataustaisella nuorella yhtä hyvät mahdollisuudet elämässä kuin kantasuomalaisella?
- Miten vanhempien koulutustausta vaikuttaa nuoren elämään?
- Miksi rikkaat ovat terveempiä kuin köyhät?
- Onko tulojen ja omaisuuden epätasainen jakautuminen ongelma?
- Mitä eriarvoisuuden torjumiseksi pitäisi tehdä?

Kilpailutyöt palautetaan kuva- tai videotiedostona (esim. jpg- tai mp4-tiedostona) 31.10.2017 mennessä osoitteeseen samalleviivalle@utu.fi. Viestin aiheeksi: Samalle viivalle. Viestissä tulisi ilmetä kilpailutyön nimi sekä kaikkien tekijöiden tiedot (nimi, ikä, puhelinnumero, osoite ja sähköposti).

Instagram ja Twitter:  #samalleviivalle2017.

Voittajatyön valitsee raati, joka koostuu eriarvoisuustutkimuksen, median ja visuaalisen kulttuurin tutkimuksen sekä nuorten edustajista. Raadissa on mukana myös sarjakuvataiteilija Pertti Jarla ja tubettaja Joona Hellman. Pääpalkinto on 300 euron lahjakortti. 

Lisätietoa kilpailusta 
Lisätietoa tutkimushankkeestamme 

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.