Ready for Lifen hakuaika käynnissä 12.-26.10.2015

21.10.2015

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille tarkoitetun EU-tuetun työharjoitteluohjelma Ready for Lifen seuraava hakuaika on 12.-26.10.2015. Lokakuun haussa voi hakea tammikuussa 2016 alkaville jaksoille. Tammikuussa alkavat jaksot sopivat erityisen hyvin loppuvuodesta valmistuville, mutta myös jo aiemmin tämän vuoden aikana valmistuneille. Toivottavasti jaatte tietoa ohjelmasta ja hakuajasta omissa verkostoissanne ja suoraan vastavalmistuneille!
 
Ohjelmassa osallistutaan 8-12 viikon pituiseen oman alan työharjoitteluun joko Saksassa, Italiassa, Irlannissa tai Espanjassa. Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Myös sellaiset hakijat, joilla ei ole opiskelun aikana ollut mahdollista lähteä vaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille, otetaan etusijalla huomioon. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa.  Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa valmennuksen, asumisen ja jakson alussa suoritettavan kielikurssin lisäksi myös mm. maakohtaisen matka-apurahan.
 
Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.
 
Lisätietoja, jaksojen tarkat ajankohdat sekä hakuohjeet löytyvät Allianssin nuorisovaihdon nettisivuilta: http://www.nuorisovaihto.fi/work+experience/ready+for+life/

Materiaalipyynnöt sekä lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse tuire.liimatainen@alli.fi ja puhelimitse 020 755 2605.

Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille heti hakuajan päätyttyä viikoilla 44 ja 45.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.