Prometheus-leirit alkavat – aikuistumisleirejä kesän mittaan eri puolilla Suomea

10.06.2016

Nuoret eri puolilla Suomea kokoontuvat pohtimaan omaa elämäänsä ja suhdettaan muuhun maailmaan sunnuntaina 5.6. alkaville kesän ensimmäisille Prometheus-leireille eli protuleireille. Kaikille 8. ja 9. luokan käyneille avoimia, viikon mittaisia aikuistumisleirejä järjestetään kesä–elokuun aikana yhteensä 56.

Tämän kesän protuleireihin lukeutuu kaksi kansainvälistä englanninkielistä leiriä, kolme ruotsinkielistä leiriä sekä uusi, yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa järjestettävä partioprotuleiri. Lisäksi järjestetään kolme 16–20-vuotialle suunnattua leiriä ja kaksi leiriä yli 20-vuotiaille.

Kesän protuleireille on kesäkuun alkuun mennessä ilmoittautunut yhteensä 831 osallistujaa, ja paikkoja on jäljellä vielä noin kolmasosalle leireistä. Ilmoittautuminen leireille on mahdollista leirin alkamiseen saakka.

Protuleirit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tarkastella omaa maailmankuvaansa keskustelujen, leikkien ja näytelmien avulla. Nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan heitä kannustetaan muodostamaan omat näkökulmansa leirillä käsiteltäviin teemoihin, kuten erilaisuus, ympäristö ja yhteiskunta.

Tänä vuonna protuleireillä nähdään myös sisällöllisiä uudistuksia, kun leiriohjelmassa on ensimmäistä mukana omat osionsa median ja identiteetin tarkastelulle. Tämän kesän leirien ohjaajia on myös entistä enemmän koulutettu kiinnittämään huomiota leiriläisten hyvinvointiin sekä kulttuurin, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen leirillä ja leiriläisissä.

– Protuleirien suurin anti on siinä, että nuoret oppivat tutustumaan itseensä ja valitsemaan omat mielipiteensä. Panostamme leireillä hyvän yhteishengen syntymiseen ja siihen, että jokainen nuori kokee olevansa arvokas juuri sellaisena kuin on, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi toteaa.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia protuleirejä on järjestetty vuodesta 1989 lähtien, ja niille osallistuu vuosittain 800–900 nuorta. Maksu perusleireille on 231 euroa sekä musiikki-, teatteri- ja muille erikoisleireille 352 euroa.

Kesän kaikki protuleirit alueittain: https://protu.fi/prometheus-leirit/leirit-alue 

Lisätietoja:
Aatu Komsi
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 356 5782
aatu.komsi@protu.fi

 

Kuva: Jani Rutanen

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.