Prometheus-leiri uudistuu

20.02.2016

TIEDOTE 16.2.2016
Prometheus-leirien tuki ry

Prometheus-aikuistumisleiri eli protuleiri uudistaa ohjelmaansa ja monipuolistaa tarjontaansa partioyhteistyöllä. Kaikille vähintään 8. luokan käyneille nuorille suunnattuja, itsenäiseen ajatteluun kannustavia leirejä järjestetään kesä-elokuussa yli 60 eri puolilla Suomea.

Vuosittain 800–900 nuorta pohtii protuleirillä keskustelujen, näytelmien ja leikkien välityksellä suhtautumistaan erilaisiin nuoria koskettaviin aiheisiin kuten ihmissuhteet, tulevaisuus ja päihteet. Ensi kesän leireillä käydään keskustelua myös mediasta ja identiteetistä.

– Uudistettu Protu on enemmän kiinni tässä päivässä. Tarjoamme nyt entistä paremmat eväät mediakritiikkiin. Minäkuvan pohdiskelulla taas tuetaan nuoren kokemusta, että hän on hyvä juuri sellaisenaan, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi toteaa.

Perinteisten protuleirien rinnalla Protu järjestää yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa erityisen partioprotuleirin Lohjan Partioniemessä 5.–12.6. Partioprotuleirillä protuleirin teemoja käsitellään partiotaitoja soveltaen ja partioihanteisiin yhdistellen.

Mielenkiinto protuleirejä kohtaan kasvussa

Protuleirien saama julkisuus samoin kuin nuorten kiinnostus leirejä kohtaan on ollut viime vuodesta lähtien kasvussa. Osallistujamääriin odotetaan tänä vuonna lisäystä entisestään. Kesän protuleireille on ilmoittautunut helmikuun puoliväliin mennessä jo yli 700 osallistujaa.

– Koemme onnistuneemme pohdiskeluun kannustavien leirien järjestämisessä, kun palaute vuosi vuodelta on ollut lähes yksinomaan kiitettävää. Nuoret itse sanovat arvostavansa leireissä juuri oman ajattelun haastamista ja mahdollisuutta olla oma itsensä, Komsi sanoo.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia protuleirejä on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Leirejä järjestetään 8. ja 9. luokan käyneiden lisäksi 16–20-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille. Maksu perusleireille on 231 euroa sekä musiikki-, teatteri- ja muille erikoisleireille 352 euroa.

Lisätietoja:
Aatu Komsi
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 356 5782
aatu.komsi@protu.fi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.