Osallistu lesbo-, homo-, bi- ja transnuorten hyvinvointia kartoittavaan kyselyyn

02.06.2013

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten elämästä tehdään ensimmäistä kertaa laaja kotimainen kyselytutkimus. Valtakunnallisella kyselyllä tuotetaan tietoa siitä, miten Suomessa asuvat lesbo-, homo-, bi- ja transnuoret kokevat hyvinvointinsa. Tutkimuksen toteuttavat Nuorisotutkimusseura ja Seta.

Kyselyyn voivat vastata netissä kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta. Tietoa kerätään myös aikuisten sekä vähemmistöön kuulumattomien nuorten osalta. Vastaajilta kysytään esimerkiksi ihmissuhteista, terveydestä ja tulevaisuuden odotuksista. Kyselyyn voi vastata 30.6. asti.

“Tällä kyselyllä saadaan tärkeää tietoa, joka Suomesta on puuttunut. Nuorisotutkimuksessa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus on jäänyt turhankin vähälle huomiolle”, Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtaja Leena Suurpää sanoo.

Tutkimuksen ensimmäiset tulokset julkaistaan syksyllä 2013. Tulosten perusteella esitetään suosituksia siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia voidaan lisätä.

Hyvinvoiva sateenkaarinuori on Setan ja Nuorisotutkimusseuran yhteistyöhanke. Sen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö osana Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaa (Lanuke).

Kysely verkossa: https://www.webropolsurveys.com/S/5BC90E182BA0FD8A.par

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.