Osallistu kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun

05.09.2014

Pelitapahtuma muinaismuiston äärellä, leffailta vanhalla ostarilla tai seikkailuretki historialliselle tapahtumapaikalle? Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria vaikuttamaan kulttuuriympäristöön nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailuun voivat osallistua päiväkodit, koulut ja oppilaitokset, järjestöt, seurakunnat ja muut uskonnolliset yhteisöt, kerhot, museot, lastenkulttuurikeskukset, muut lasten ja nuorten toimintaa järjestävät tahot sekä kaveriporukat.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun vuoden 2014 teema on Löydä näkymätön ympäristö. Kilpailuun voi osallistua ideoimalla, miten omasta ympäristöstä voisi tehdä läheisemmän ja merkityksellisemmän itselle ja kavereille vaikkapa tapahtuman tai esityksen avulla.

Osallistua voivat vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1996 tai sen jälkeen. Ryhmä voi muodostua esimerkiksi harrastus- tai kaveriporukasta, koululuokasta tai opiskelijaryhmästä. Kilpailun voittajana palkitaan yksi ryhmä 500 eurolla. Kilpailuun voi osallistua 15. lokakuuta asti. Kilpailumateriaali on saatavilla myös ruotsiksi.

Lue lisää kilpailusta: http://www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat/kulttuuriympariston_tekijat/

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä puolesta ympäri koko Euroopan.

Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun ja niitä toteuttavat paikalliset toimijat. Tapahtumia ovat perinteisesti olleet avointen ovien päivät, opastetut kävelyretket, näyttelyt, seminaarit ja monenlaiset muut tapahtumat.

Vuosittain vaihtuvat teemat johdattelevat Euroopan kulttuuriympäristöpäivien erityyppisiin tapahtumiin ja sisältöihin. Vuoden 2014 teemana on Näkymätön kulttuuriympäristö.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä Suomessa koordinoi työryhmä, jossa on mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry ja ympäristöministeriö.

Lue lisää kulttuuriympäristöpäivistä: http://www.rakennusperinto.fi/kulttuuriympäristopaivat.

Lisätietoa: Suomen Kotiseutuliitto, Jonina Vaahtolammi, puh. (09) 612 63226, erp(at)kotiseutuliitto.fi, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Hanna Lämsä, puh. 040 128 0818, hanna.lamsa(at)kulttuuriperintokasvatus.fi

Tiedot poimittu AllianssiExpressistä.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.