Nuorten pelitalo Montendo mukana lottolähetyksessä

18.03.2016

Tiedote 15.3.2016

Rovaniemeläisten nuorten pelitalo saa merkittävää televisionäkyvyyttä tulevana lauantaina, kun suomalaiset liimautuvat kotisohviinsa perinteisen jännitysnäytelmän, MTV3:n lottoarvonnan äärelle. Lähetyksessä esitetään Veikkauksen tuottama video, jossa rovaniemeläiset nuoret pääsevät kertomaan itse kehittämänsä pelitalokonsepti Montendon toiminnasta.

Lottoarvonnan palloja lähetyksessä pyörittää Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluiden tuottaja Minna Sirviö.

Rovaniemeläiset nuoret ovat olleet aktiivisesti luomassa digitaalisen pelitoiminnan keskus Montendoa vuodesta 2014 alkaen. Itse toiminta käynnistettiin opetus- ja kulttuuriministeriön verkkonuorisotyöhön myöntämän hankerahoituksen myötä. Myös Veikkaus on ollut mukana rahoittamassa pelitaloa.

Pitkän kehittelyvaiheen jälkeen pelitalo pääsi viimein kuukausi sitten avaamaan ovensa käyttäjilleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Monden nuorisokeskuksen uudistetuissa puitteissa. Monde tarjoaa tiloja kaikille 16-29-vuotiaille nuorille ja nuorten parissa toimiville omaehtoisen toiminnan toteuttamiseen yhden katon alla.

Montendo on merkittävä avaus Rovaniemen kaupungin digitaalisen pelitoiminnan kehittämishankkeelle (2015-2017). Hankkeen tavoitteena on luoda uusi monipuolinen nuorisotyön konsepti, jonka kehittämisen keskiössä ovat nuoret itse. Pelitalo on syntynyt vastaamaan nuorten omiin tarpeisiin ja nuoret ovat voineet tehdä siitä oman näköisensä graafisesta ilmeestä sisustukseen lähtien.

- Nuoret ovat alusta lähtien olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa kaikkea mitä pelitalolla tullaan järjestämään, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Hanne Ojuva.

Suunnittelua on tehty myös yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa.

Pelitalolla voi viettää aikaa kavereiden kanssa pelaillen ja siellä järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa, kuten lanitapahtumia, lautapeli-iltoja ja pelien kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Pelaaminen on tärkeä osa nuorten ajanviettokulttuuria, joka tapahtuu kuitenkin usein eristyksissä kotiseinien sisäpuolella. Montendon tavoite on kehittää pelaamisen sosiaalista ulottuvuutta ja ehkäistä yksinäisyyttä tuomalla kotonaan itsekseen pelaavat nuoret saman katon alle harrastamaan yhdessä. Yhteinen pelitalo luo tasa-arvoiset edellytykset peliharrastukselle tarjoamalla pelaamiseen käytettävät laitteistot kaikkien nuorten ulottuville.

Pelitalon toiminta on suunnattu 16-29- vuotiaille. Digitaalisesta pelaamisesta kiinnostuneet, pelaamisen parissa toimivat nuoret ja nuorten ryhmät sekä järjestöt voivat varata Montendon tiloja käyttöön nuorisokeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Pelitalo tarjoaa ajanmukaisen ja laajan digitaaliseen pelaamiseen soveltuvan kaluston (10 konetta). Pelitalolla työskentelee nuorisokeskuksen nuoriso-ohjaaja joka auttaa välineistön käytössä.

Lisätietoja:
Nuorisotoiminnan koordinaattori Hanne Ojuva
hanne-maria.ojuva@rovaniemi.fi
040-7167693

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.