Nuorten asumisen opas

20.06.2019

Moni nuori on kesällä jännittävän tilanteen äärellä: muutto ekaan omaan kotiin lähestyy! Omassa kodissa jokaiselle tulee eteen asioita jotka ovat uusia. Mistä valot? -hankkeessa julkaistaan tänään 20.6.2019 nuorten asumisen opas, jonka tarkoituksena on kannustaa ja antaa vinkkejä itsenäisen elämän alkuun. Opas antaa ajateltavaa myös aikuisille.
Oppaan sisällön on tuottanut nuorten aikuisten kirjoittajaryhmä. Kirjoittajilla itsellään on lähimenneisyydessä omia kokemuksia itsenäisen elämän aloittamisesta. Kirjoittaminen on toteutettu luovissa työpajoissa hankkeen yhteisöpedagogin kanssa. Oppaan teemat ovat nousseet kirjoittajilta itseltään, hankkeen kautta tavoitetuilta nuorilta sekä nuorten kanssa työskenteleviltä. Nuorten toiveet ja osaaminen näkyvät myös oppaan valokuvissa.

Oppaassa lähestytään asumista useista eri näkökulmista: oma koti on käytännön asioiden ja velvollisuuksien lisäksi paljon muutakin! Oppaassa keskitytään vuokra-asumiseen ja Mikkelin alueen palveluihin, mutta se tarjoaa erittäin hyvää yleistietoa mm. arjesta, hyvinvoinnista ja rahasta muihinkin kaupunkeihin tai vaikkapa asuntolaan muuttaville. Oppaassa käsitellään nuorten itsenäisen elämän teemoja kuten mielenterveys, yksinäisyys ja lemmikit. Monipuoliset aiheet ovat kiinnostavia myös nuorten läheisten sekä heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten kannalta. 

Tarve nuorten elämää ja asumista käsittelevälle oppaalle on noussut nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten sekä nuorten itsensä suunnalta. Opas on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti ja se on saanut jo ennen virallista julkaisuaan paljon kehuja. Asumisen opas julkaistaan sähköisenä Mikkelin kaupungin nuorisopalvelujen Po1nt-sivustolla, Mistä valot? – hankkeen kotisivuilla

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.