Northern Script -käsikirjoituskilpailu 2019 on alkanut!

20.05.2019

Mediakasvatuskeskus Metkan järjestämä Northern Script -käsikirjoituskilpailu on avoin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville nuorille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi aiempaa käsikirjoitustaustaa! Kilpailulla etsitään uusia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kilpailun keskeinen tarkoitus on rohkaista uusia kirjoittajia löytämään oma äänensä, auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kilpailun teema on vuonna 2019 “ideal distance”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

Huom. kilpailun kilpailukielenä on tänä vuonna englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi. 

Kilpailuun hyväksytään tekstit, jotka on lähetetty viimeistään 31.8.2019.

Kuusi parasta kirjoittajaa saa mahdollisuuden työstää käsikirjoituksia eteenpäin saamansa palautteen perusteella. Finalistit kutsutaan Oulussa järjestettävään käsikirjoitustyöpajaan marraskuun lopulla, jossa myös kilpailun voittaja julkistetaan.

Kilpailun voittaja palkitaan elokuvatyöpajamatkalla Norjan Tromssaan. Työpaja järjestetään kesällä 2020. Lue lisää kilpailusta Northern Script -sivustolla

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.