Mikkelin digitaalinen kaupunkiseikkailu aktivoi nuoria taas syyskuussa

14.08.2014

Digitaalinen kaupunkiseikkailu muuttaa Mikkelin keskustan nuorison pelikentäksi 5.9.2014 alkaen. Miktech Oy on mukana järjestämässä kaupunkiseikkailua, joka houkuttelee nuoria mukaan tapahtumiin ja tutustumaan alueen työ-, opiskelu- ja harrastemahdollisuuksiin. Seikkailun voittaja palkitaan 3000 euron matkalahjakortilla, toiseksi sijoittuneelle on luvassa 1000 euron matkalahjakortti.

Digitaalinen kaupunkiseikkailu starttaa kansallisena yrittäjäpäivänä 5.9. Avaustapahtumassa Arman Alizadinnostaa nuoria herättelemään sisäistä yrittäjyyttään. Tapahtumassa ESEDUn opiskelijat saavat testata yrittäjävalmiuksiaan myyntikisassa, jossa he myyvät kilpaa mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden tuotteita torilla. Mikkelin taloudellisia ja poliittisia vaikuttajia haastetaan puolestaan mittelemään halonhakkuussa osana seikkailua. Ely-keskus järjestää seikkailun puitteissa tiistaina 9.9. Elämä on peliä -seminaarin, jossa nuoret voivat tutustua pelialaan ja -yrityksiin sekä tavata alalla työskenteleviä henkilöitä.

Digitaalisen kaupunkiseikkailun lähtökohtana on valtakunnallinen nuorisotakuuhanke – Nuorisotakuun tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja edistää alle 29-vuotiaiden työllistymistä. Kaupunkiseikkailu tukee näitä tavoitteita osallistamalla nuoria ja innostamalla heitä pelin keinoin tutustumaan kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin, kertoo Olli Marjalaakso Miktech Oy:stä.

Kaupunkiseikkailu on myös osa Valon, Etelä-Savon liikunnan ja Mikkelin kaupungin yhdessä järjestämää Täydellistä liikuntakuukautta, jota vietetään Mikkelissä 22.8. alkaen. Digitaalinen kaupunkiseikkailu saa nuoret liikkumaan pelin merkeissä; viime vuonna osallistujat liikkuivat rastilta rastille viikon aikana yhteensä 5000 kilometrin matkan.  

Digitaalinen kaupunkiseikkailu järjestetään nyt toista kertaa. Kaupunkiseikkailun tapahtumatuotannosta vastaa Mikke ry, ja pelikonseptin ovat toteuttaneet mikkeliläiset startup-yritykset Observis Oy ja OiOi. – Konsepti osoittautui toimivaksi, sillä siinä todellinen kaupunkiympäristö yhdistyi saumattomasti innostavaan pelipedagogiikkaan, toteaa Sami Kämppi OiOista. – Seikkailu sai osallistujilta erittäin myönteistä palautetta, ja konsepti on herättänyt kiinnostusta muiden suomalaisten kaupunkien lisäksi myös ulkomailla, vahvistaa Tommi Kainulainen Observis Oy:stä.

Lue lisää: http://www.digitaalinenkaupunkiseikkailu.fi/

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.