MeTube - nyt etsitään nuorten elokuvia!

21.10.2014

 

Skeittileffat, sketsit, dokkarit, musiikkivideot… Omaehtoinen elokuvakulttuuri elää vahvana nuorten keskuudessa, etenkin YouTubessa. Tampereen elokuvajuhlat, Pirkanmaan elokuvakeskus ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ovat yhdistäneet voimansa ja keräävät marras–joulukuun aikana noin 9–16 -vuotiaiden tekemiä lyhytelokuvia osaksi Tampereen elokuvajuhlien virallista ohjelmaa.

MeTubeen osallistuvat elokuvat käyvät läpi saman prosessin kuin muutkin elokuvajuhlille valittavat elokuvat. MeTube-näytöksiin valittuja elokuvia kommentoi alan ammattilaisista koostuva raati, jonka jäsenet paljastetaan syksyn 2014 aikana. MeTubeen osallistuneille järjestetään myös viikoilla 9 & 10 erilaista elokuva-aiheista ohjelmaa ohjaajavierailuista elokuvatyöpajoihin.

Tekniset raamit elokuville ovat laveat. Elokuva voi olla kuvattu esimerkiksi älypuhelimella tai kameralla. Myös ryhmät voivat lähettää elokuvan mukaan katselmukseen. Haku on auki 31.12.2014 saakka. Lue osallistumisohjeet täältä.

Tampereen elokuvajuhlat on Pohjoismaiden vanhin ja suurin lyhytelokuvafestivaali, joka järjestetään Tampereella seuraavan kerran 4.–8.3.2015. Festivaali kerää vuosittain yhteen noin 30 000 elokuvan ystävää ja ammattilaista ympäri maailman. www.tamperefilmfestival.fi

Lähde: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

 

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.