Mantelichat on nuorten tukena heinäkuussa

11.07.2014

Kesällä monet lapsille ja nuorille suunnatut verkon keskustelu- ja auttamispalvelut ovat kiinni. Heinäkuun aikana kuitenkin moni nuori alkaa jo pohtia lähestyvää syksyä, opintojen aloittamista, muuttoa uudelle paikkakunnalle ja uudenlaisesta arjesta selviytymistä. Tuki- ja keskustelupalvelu Mantelichat avataankin tiistaina 15.7.2014 klo 16–18.

Vapaaehtoisten aikuisten päivystäjien lisäksi vieraana on Kelan asiakaspalvelun työntekijä, jonka kanssa voi jutella erilaisista opintoetuuksiin liittyvistä asioista kuten opintotuesta, koulumatkatuesta ja tukien hakemisesta.

– Päätimme järjestää heinäkuisen päivystyksen tarjotaksemme tukea nuorille, jotka puntaroivat asioita yksin. Heinäkuussa voi olla vaikea saada apua ja neuvoja mistään, kun monet palvelut ovat kiinni tai toimivat rajoitetuin aukioloajoin, kertoo Mantelichatin vastaava työntekijä Netta Posti-Ahokas Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Syksyn opintopaikat ovat monelle jo varmistuneet tai lähiaikoina varmistumassa. Monelle nuorelle opintoihin liittyvien etuuksien hakeminen on ensimmäinen kerta Kelan kanssa asiointiin.  Pystymme tätä kautta neuvomaan, kuinka asioissa tulee edetä, toteaa asiakaspalvelua Kelan sosiaalisen median kanavissa koordinoiva suunnittelija Noora Tahvanainen.

Manteliin voi tulla juttelemaan myös muista asioista, kertomaan kesäkuulumisia ja juttelemaan vapaasti muiden nuorten kanssa.

– Vapaaehtoiset, luotettavat aikuiset ovat valmiina myös kahdenkeskiseen jutteluun. Lasten ja nuorten yksinäisyys ja tarve hakeutua turvalliseen seuraan kertomaan toisinaan ikävistäkin kokemuksista ovat asioita, jotka eivät katso vuodenaikaa, Posti-Ahokas muistuttaa.

Mantelichatiin pääsee osoitteesta www.mantelichat.fi
 
Mantelichat on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa.  Pelastakaa Lasten verkkonuorisotoiminnassa kohdataan vuosittain tuhansia nuoria. Pelastakaa Lapset kouluttaa jatkuvasti päivystäjiä toimimaan lasten ja nuorten parissa verkossa. Chatin päivystäjät ohjaavat tarpeen mukaan nuoria auttaviin palveluihin.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.