"Maahanmuuttajat Euroopassa" - EU:n laajuinen multimediakilpailu

14.06.2013

Oletko taiteen, graafisen suunnittelun ja viestinnän opiskelija? Oletko miettinyt, mikä on maahanmuuttajien tehtävä ja asema Euroopassa? 

Osallistu komission multimediakilpailuun! Kilpailutehtävänä on luoda taideteos, joka ilmentää näkemystä maahanmuuttajien merkityksestä eurooppalaisille.

Euroopan Komissio haluaa edistää rakentavaa keskustelua ja pohdintaa maahanmuuttajien tilanteesta antamalla Euroopan nouseville kyvyille mahdollisuuden tuoda omia näkemyksiään esiin.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet opiskelijat, jotka ovat kirjoilla EU-maassa tai Kroatiassa sijaitsevassa taiteen, graafisen suunnittelun tai viestinnän alan korkeanasteen oppilaitoksessa. Oppilaitokset voivat ilmoittaa kilpailuun oppilaidensa töitä kolmessa sarjassa: julisteet, valokuvat ja videot. Kuhunkin sarjaan voi ilmoittaa yhden tai useampia teoksia. Ilmoittautumisten takaraja on 21. kesäkuuta 2013. 

Teokset arvioidaan ensin kansallisella tasolla, minkä jälkeen parhaat (enintään 10 kustakin maasta) lähetetään asiantuntijaraadille, joka valitsee loppukilpailuun pääsevät 30 työtä sekä kokonaiskilpailun voittajan kussakin sarjassa. Raadin jäseninä on johtavia eurooppalaisia viestintä-, taide- ja media-ammattilaisia sekä maahanmuuttajayhteisöjen edustajia.

Kaikkien 30:n loppukilpailuun osallistuvan teoksen tekijät kutsutaan Brysselissä pidettävään palkintojenjakotilaisuuteen. Tilaisuudessa jaetaan myös yleisöpalkinto jäljempänä mainitulla kilpailusivustolla järjestettävän yleisöäänestyksen tulosten perusteella.

Ne koulut, joiden oppilaat voittavat ensimmäisen palkinnon kussakin kilpailusarjassa ja yleisöäänestyksessä, saavat 10 000 euroa. Palkinnot on tarkoitettu käytettäväksi koulutukseen.

Lisätietoja kilpailusta: http://www.migrantsineurope.eu/fi

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.