Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 – Ehdota palkinnonsaajaa!

14.08.2014

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2015 saajaksi. 

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma. Viimeksi palkinnon voittivat Kemin Taksipalvelu ja Metsä Group – Kemin tehtaat.

Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Raatiin kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila opetus- ja kulttuuriministeriöstä, intendentti Yvonne Godhwani Espoon kulttuuripalveluista, taiteellinen johtaja Marja Korhola Tanssiteatteri Raatikosta, Hufvudstadsbladetin teatteritoimittaja Isabella Rothberg ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Raadin sihteerinä toimii Suomen Teatterit ry:n järjestösihteeri Taija Lähdetie.                       

Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa keskiviikkoon 15.10.mennessä osoitteeseen info(a)assitejfi.org tai postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 
Suomen Assitej ry
Meritullinkatu 33 A 35
00170 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2013–2014 aikana. 

Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan keväällä 2015.

Lisätietoja kilpailusta: www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.