Lahden Nuorisoteatterin kausi päättyi keskusteluun suurista teemoista

03.07.2014

Lahden kulttuurikeskuksen hallinnoiman Nuorisoteatterin viimeisin kausi on ollut menestyksekäs. Nuorisoteatterin uudet ohjaajat Markus Karekallas ja Sanna Parviainen ovat vastanneet Nuorisoteatterin toiminnasta kauden ajan.

Nuorisoteatterin Talvikarnevaaleilla esittämä Lewis Carrolin sadun pohjalta tehty raikas Liisa Ihmemaassa oli jymymenestys. Myöhemmin keväällä esitettiin versio Frank Wedekindin klassikkonäytelmä Kevään herääminen, jonka näki lähes tuhat lahtelaista ja lähikuntien kahdeksasluokkalaista osana kulttuurikasvatusohjelmaa. Koululaisilta näytelmä sai kiinnostuneen vastaanoton ja näytelmän teemat herättivät keskustelua myös Etelä-Suomen Sanomien mielipideosastolla. Ensi kaudeksi suunnitteilla on näytelmä Kalle Veirton Henkka ja Kivimutka -nuortenkirjasarjan pohjalta.

Elokuussa on Nuorisoteatterin pääsykokeet, jolloin hakijoiksi kaivataan erityisesti poikia. Nuorisoteatteritoiminnan tavoite on tarjota 12 - 22-vuotiaille teatteritoiminnasta kiinnostuneille nuorille varallisuudesta tai olemassa olevista taidoista riippumaton mahdollisuus omaan taiteelliseen ilmaisuun perehdyttävään harrastukseen. Harjoituksissa nuoret tutustuvat teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin. Tavoitteena on teatteri-ilmaisun kautta vahvistaa identiteettiä, luoda sosiaalisia suhteita ja antaa luovuuteen kannustavia valmiuksia sekä virikkeitä. Ryhmä valmistaa teatteriesityksiä, jotka ovat rikastuttavia kokemuksia tekijöille ja katsojille. Toiminnassa on mukana tällä hetkellä noin 30 nuorta.

Lue lisää: http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/16340C1B5AF17714C225780D00403B4D

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.