Kysy opolta -palvelu muuttuu chatiksi

28.05.2015

Kysy opolta –palvelu tarjoaa jatkossa mahdollisuuden vuorovaikutteiseen keskusteluun virtuaaliopon kanssa. Aiemmin käytössä ollut Kysymys-vastaus –palsta suljetaan toukokuun lopussa ja kesätauon jälkeen virtuaaliopot tavoittaa chatissa. Päivystysajat ovat iltaisin klo 17-22.  

Kysy opolta –chatin aukiolot vuonna 2015 ovat:

19.7.–23.7. su-to klo 17–22

30.8.–29.10. su-to klo 17–22

Kysy opolta –palvelun tarjoaa Kunkoululoppuu.fi-sivustoa ylläpitävä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Virtuaaliopot ovat Ohjausosuuskunta Otteeseen kuuluvia opinto-ohjaajia.

www.kunkoululoppuu.fi

6 Kommenttia
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Su, 05/27/2018 - 15:28
Hei. En ole vielä täysin varma haluanko lastentarhanopettajaksi vai luokanopettajaksi. Sain kutsun lastentarhanopettajan toiseen vaiheeseen. Kysymys: jos suoritan avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot sekä aineopinnot niin mitä sen jälkeen? Haetaanko sitten uudestaan yhteishaussa luokanopettajaksi samalla tavalla kuin ne jotka eivät ole suorittaneet mitään kasvatustieteen opintoja? Jos en pääse silloin kouluun niin pystyykö avoimessa yliopistossa suorittamaan vielä lisää opettajan opintoja? Kumpi olisi järkevämpää jos haluaisin luokanopettajaksi; avoin yliopisto vai lastentarhankoulutus?
Ma, 06/04/2018 - 10:03
Hei Alina!

Kunkoululoppuu.fi-sivuston Kysy opolta -chat on loppunut. Jos paikkakunnallasi on Ohjaamo, voit ottaa yhteyttä sinne. Siellä sinua autetaan opintojen suunnittelussa ja ammatinvalinnassa. Voit tutustua nuorille suunnattuun Ohjaamoon osoitteessa http://ohjaamot.fi/haku. Jos Ohjaamoa ei paikkakunnallasi ole, voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi mahdolliseen nuorten tieto- ja neuvontapalveluun tai nuorisotyöntekijään, ja yhdessä miettiä, kuinka sinun kannattaisi opintojesi suhteen edetä.

Myös TE-palvelut tarjoavat neuvontaa koulutukseen liittyen. Voit tutustua koulutusneuvontaan osoitteessa http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html.

Voit lisäksi kysyä sinua mietityttävistä asioista Nuortenelämä.fi-verkkopalvelumme Kysyttävää-palstalla osoitteessa https://www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.

Terkuin, Riina - Nuortenelämä.fi
Ma, 09/05/2016 - 15:15
Voiko Helsingin yliopistoon päästä opiskelemaan eläin lääketiedettä, jos pohjalla on kaksoistutkinto? Vai pitääkö olla kolmoistutkinto?
Onko pelkällä lukiolla/kolmoistutkinnolla paremmat mahdollisuudet päästä eläinlääkikseen kuin kaksi is tutkinnon la?
To, 09/08/2016 - 09:09
Hei,

sinun kannattaa kysyä asiasta suoraan Kysy opolta -palvelusta, joka on avoinna 4.9.–22.9. su-to klo 18–22: http://kunkoululoppuu.fi/info/kysy-opolta-chatin-kayttoehdot/

Terveisin, Suvi - Nuortenelämä.fi
To, 08/06/2015 - 20:54
Hei! Haluaisin vastauksen siihen, että vaikuttaako yksilöllistetty matematiikka ammattikoulu opintoihin? Itselläni se on ja pelottaa että en voisi opiskella normaalisti!?
Pe, 08/07/2015 - 09:20
Hei,

Kysymyksestäsi ei käy selville, että onko sinulla jo opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa vai suunnitteletko vasta hakevasi ammatilliseen koulutukseen. Haettaessa ammatilliseen koulutukseen yksilöllistetyt arvosanat peruskoulusta eivät vaikuta pisteisiisi millään tavalla, vaan keskiarvosi lasketaan sellaisenaan.

Jos olet jo saanut opiskelupaikan ja sinua huolettaa koulutukseen kuuluvat matematiikan opinnot, kannattaa sinun jutella asiasta ammattioppilaitoksesi opinto-ohjaajaan kanssa. Jos matematiikan opinnot samassa tahdissa muun luokan kanssa eivät onnistu, on myös ammatillisissa oppilaitoksissa mahdollista saada tukea opiskeluun. Opinto-ohjaaja osaa kertoa sinulle näistä vaihtoehdoista, jos ne ovat tarpeen.

Tsemppiä opintoihin. Jos sinulla on lisää kysyttävää, niin voit esittää uuden kysymyksen Kysyttävää-palstan kautta: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa

Maria – Nuortenelämä.fi