Kuurojen pohjoismainen kulttuurifestivaali starttaa keskiviikkona Turussa

28.07.2014

Kuurojen pohjoismaisen yhteisön tämän vuoden suurin tapahtuma, pohjoismaiset kulttuurifestivaalit käynnistyvät tällä viikolla Turussa. Odotettavissa on upea viittomakielisen kulttuurin ja taiteen festivaali, jossa pohjoismaisen kuurojen yhteisön näkemyksiä ja elämyksiä nähdään monen eri taiteenlajin kautta. Turkuun odotetaan saapuvan runsain mitoin festivaalivieraita eri puolelta Pohjoismaita.

Logomossa 30.7.–2.8. järjestettävän festivaalin teemana on Moninaisuus Pohjolassa. Kulttuurifestivaali on tarkoitettu kaikenikäisille viittomakielisestä kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille, etenkin lapsiperheille, nuorille ja senioreille. Luvassa on niin räppärin Signmarkin vetämää lasten yritysfoorumia, pohjoismaista draamaa teatterilavalla, mielenkiintoisia luentoja kuten "How to make sign language sexy" kuin viittomakielistä stand-uppiakin.

Festivaalin monipuolinen ohjelmisto oheistapahtumineen löytyy liitteenä olevasta ohjelmalehtisestä, lisätietoja myös: http://www.kuurojenliitto.fi/Kuurojen-Pohjoismainen-Kulttuurifestivaali-2014/. Avajaiset, päättäjäiset ja luennot tulkataan suomeksi, lisäksi eri ohjelmaosuuksissa on tulkkaus järjestetty.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita festivaalin lehdistötilaisuuteen, joka järjestetään festivaalin avajaispäivänä ke 30.7. klo 10-11 Logomon GOTO 23 -aitiossa. Paikalla haastateltavana mm. festivaalin vastaava Helena Torboli, Kuurojen Liiton hallituksen vastavalittu puheenjohtaja Jaana Aaltonen, kuuroja nuoria edustava turkulainen Noora Karjalainen sekä viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena YK:n ihmisoikeuspalkinnon saanut Liisa Kauppinen, joka myös luennoi festivaalilla.

Festivaalille on median edustajille vapaa pääsy, ilmoittautumiset pressipassia varten festivaalin mediavastaavaTiina Vihralle, yhteystiedot alla. Pressipasseja jaetaan myös lehdistötilaisuudessa.

Tapahtumaan voi ostaa lippuja: www.lippu.fi sekä ovelta ke-pe 30.7.-1.8. klo 9-18 ja la 2.8. klo 9-14

Tapahtumaa tukemassa ovat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Turun kaupunki. Festivaali toteutetaan yhteistyössä Turun kuurojenyhdistyksen ja Turun Kuurojen Sateenkaariteatterin kanssa. Tapahtuma järjestettiin Suomessa viimeksi 20 vuotta sitten.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.