KEIJUN VARJO -CHAT AUTTAA VÄKIVALTAISIA TYTTÖJÄ

21.04.2017

Keijun varjo 2016–2018
Tiedote 21.4.2017

Keijun varjo -hankkeen chat on tarkoitettu tytöille ja nuorille naisille, jotka kokevat tarvitsevansa apua omien hankalien tunteidensa ja väkivaltaisen käyttäytymisensä tunnistamisessa ja hallinnassa.

Maria Akatemian ja Tyttöjen Talon Keijun varjo -hanke aloittaa tiistaina 25.4. uuden toimintamuodon, kun hankkeen oma verkkochat avautuu osoitteessa www.tyttojentalo.fi. Luottamuksellinen, kahdenkeskinen chat on auki tiistaisin klo 15–17 välisenä aikana.

– Matalan kynnyksen keskusteluavulle on selvästi kysyntää erityisesti nuorten parissa. Mielenterveysseuran huippusuosittu Sekasin-chat on tästä hyvä esimerkki, kertoo Keijun varjon hankekoordinaattori Elina Rajaniemi.

Keijun varjo -chatissa voi keskustella päivystäjän kanssa omista hankalista tunteista ja ajatuksista erityisesti väkivaltakysymyksiin liittyen. Tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaisuutta voidaan yhä pitää tabuna, sillä perinteiseen tyttökuvaan ei liitetä väkivaltaisia ja aggressiivisia tunteita ja tekoja. Tämä hankaloittaa avun hakemista ja saamista. Myös avun tarpeen tunnistaminen voi olla hankalaa sekä nuorelle itselleen että tämän läheisille.

– Tärkeintä on, ettei jää hankalien tunteiden kanssa yksin. Chattiin kannattaa tulla juttelemaan, jos omat tunteet ja teot mietityttävät. Meidän tehtävämme on auttaa ja tukea nuorta, ei tuomita. Tarvittaessa ohjaamme hänet jatkoavun piiriin, Rajaniemi kertoo.

Yhteydenotot:
Elina Rajaniemi, Keijun varjo -hankkeen hankekoordinaattori
Maria Akatemia ry
p. 050 304 7455, elina.rajaniemi@maria-akatemia.fi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.