Kansainvälisille vapaaehtoisleireille ehtii vielä

03.07.2015

Kesän kansainvälisille vapaaehtoisleireille ehtii vielä hakea, ja leirejä on tarjolla useissa maissa. Tällä hetkellä vapaita paikkoja on paljon muun muassa Italiassa, Espanjassa, Serbiassa, Saksassa, Ranskassa ja Islannissa. Mukaan voit lähteä nopeallakin aikataululla.

Kansainvälisillä vapaaehtoisleireillä ryhmä eri maista tulevia vapaaehtoisia työskentelee 2–3 viikon ajan yhdessä yleishyödyllistä työtä tehden. Leirit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin pintaa syvemmältä ja saada samalla ystäviä ympäri maailmaa. Euroopassa vapaaehtoiset saavat yleensä ylläpidon työtä vastaan, joten leirit sopivat myös pienemmällä budjetilla matkustaville. Leireille voi hakea myös yhdessä kaverin kanssa tai yhdistää muuhun reissaamiseen kesällä. Leirit ovat tarkoitettu pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneille, mutta monille leireille voi lähteä 16-vuotiaanakin. Yläikärajaa leireille ei ole.

Leirien teemat vaihtelevat ympäristö- ja kunnostustyöstä sosiaali- ja taidealan projekteihin ja niitä järjestetään niin maaseudulla kuin kaupungeissakin.

Lue lisää Allianssin Nuorisovaihdon sivuilta: http://nuorisovaihto.fi/vapaaehtoistyo/kansainvaliset+vapaaehtoisleirit/

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.