Inspiraationa Eurooppa -lyhytelokuvakilpailu

21.03.2014

Keväällä 2014 järjestetään europarlamenttivaalit, ja tämän innoittamana Vihreä Sivistysliitto, Vihreä liitto sekä Vihreät nuoret ja opiskelijat järjestävät lyhytelokuvakilpailun teemalla Inspiraationa Eurooppa.

Kilpailuun haetaan lyhytelokuvia, joissa tarkastellaan itse valitusta näkökulmasta eurooppalaista päätöksentekoa tai eurovaalien keskeisimpiä teemoja. Elokuva voi osoittaa myös epäkohtia ja mahdollisia ratkaisuja niihin. Tarkempia teemoja voivat olla esimerkiksi ympäristö- ja ilmastopolitiikka, vapaa liikkuvuus ja ihmisoikeudet, nuorten opiskelu ja työskentely Euroopassa tai Euroopan rajat ja maahanmuutto. Teemana voi kuitenkin olla ihan mikä tahansa, kunhan se liittyy Euroopan unioniin ja sen kansalaisiin. Elokuvan muoto on vapaa, ja toteutuksena voi olla fiktio, dokumentti tai vaikkapa animaatio. Kilpailutyön mitta on maksimissaan viisi minuuttia.

Kilpailu on avoinna kaikille alle 35-vuotiaille, joiden kotimaa on Suomi. Kilpailuaika alkaa 10.3.2014 ja päättyy 5.5.2014 kello 12. Kilpailun raati valitsee voittajan, joka julkistetaan Eurooppa-päivänä 9.5.2014. Myöhemmin keväällä järjestetään tapahtuma, jossa kilpailutöitä esitetään. Valmiita kilpailutöitä voidaan hyödyntää myös Vision myöhemmässä EU-tiedotuksessa.

Kilpailun tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet: inspiraationaeurooppa.eu

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.