Ilmoittautumisryntäys Prometheus-leireille – aikuistumisleirit täyttyvät nyt ennätysvauhtia

20.02.2018

Prometheus-aikuistumisleirit eli protuleirit ovat täyttyneet tänä vuonna nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Ensi kesän leireille on ilmoittautunut tässä vaiheessa jo 883 leiriläistä.

Vuonna 2017 vastaavaan aikaan ilmoittautumisia protuleireille oli 735. Viime kesän leiriläismäärä 887 oli viiden vuoden ennätys.

Kesä–elokuussa 2018 järjestetään 69 protuleiriä 23 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tarjontaan sisältyy leirejä esimerkiksi tanssi-, teatteri- ja liikuntateemalla sekä ruotsin- ja englanninkielisenä. Kesän leireille ehtii kuitenkin tässä vaiheessa hyvin mukaan, sillä tilaa on vielä 189 osallistujalle. Erityisen hyvin tilaa on 16-20-vuotiaiden ja yli 20-vuotiaiden leireillä.

"Prometheus-leirien toisia kunnioittavalla keskustelukulttuurilla on paljon annettavaa niin nuorille kuin aikuisillekin tämän päivän yhteiskunnassa. On mahtavaa nähdä, että pyrkimyksellemme rakentaa siltoja keskustelun avulla on kysyntää", Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen sanoo.

Protuleirien toiminta-ajatukseen kuuluu se, että nuoret voivat turvallisessa ja moninaisuutta kunnioittavassa ympäristössä tutustua erilaisten näkökulmien ja ajattelutapojen kirjoon. Leirien tavoitteena on antaa valmiuksia rakentavaan kriittisyyteen ja vuoropuheluun.

Protuleirit ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään omaa maailmankatsomustaan ja itsenäistä ajatteluaan. Leireillä ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat pääosin 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Prometheus-leirien leirimaksu on vuonna 2018 perusleirien osalta 231 euroa ja erikoisleirien osalta 261–360 euroa. Aikuisleirien leirimaksu on 280 euroa. Leirimaksuun voi saada alennusta taloudellisin perustein. Ilmoittautuminen kesän 2018 protuleireille on auki Protun verkkosivuilla

Lisätietoja:
Ansku Ahvenainen, puheenjohtaja, Prometheus-leirin tuki ry
p. 045 1066 890, ansku.ahvenainen@protu.fi
www.protu.fi

Ajankohtaisen uutisen kuva: Jani Rutanen

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.