Ilmoittautuminen kesän 2017 Prometheus-aikuistumisleireille alkaa 1.11.

02.11.2016

Ilmoittautuminen kesän 2017 Prometheus-aikuistumisleireille alkaa 1.11. – Esteitä pienituloisten osallistumiselle halutaan purkaa alennusmahdollisuudella

Ilmoittautuminen kesän 2017 Prometheus-aikuistumisleireille eli protuleireille alkaa tiistaina 1.11.2016. Kesä-elokuun aikana järjestetään 68 protuleiriä eri puolilla Suomea.

Protuleirien maksukäytännöissä on kiinnitetty entistä enemmän huomiota pienituloisten mahdollisuuksiin osallistua. Leirejä järjestävä Prometheus-leirin tuki ry tarjoaa mahdollisuutta kysyä taloudellisin perustein alennusta leirimaksuihin, jotka ovat perusleireillä 230 euroa ja erikoisleireillä 260–340 euroa.

– Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni nuori pääsisi käymään Prometheus-leirin ilman, että perheen taloudellinen tilanne muodostuisi kenellekään esteeksi, sanoo Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi.

Ensi vuoden leiritarjontaan sisältyy tavallisia protuleirejä suomen-, ruotsin- ja englanninkielellä sekä teemapainotteisia erikoisleirejä, kuten liikunta-, kuvataide-, musiikki-, teatteri- ja sanataideleirejä. Lisäksi järjestetään partiotaitoja soveltava partioprotuleiri, vaeltaen tehtävä vaellusleiri sekä telttaleiri, jossa majoitutaan saaressa teltoissa.

Ilmoittautuminen kesän 2017 protuleireille tapahtuu Protun verkkosivuilla. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Protuleireillä käsitellään yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä keskustelujen, leikkien ja näytelmien avulla. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa erilaisuus, ympäristö ja tulevaisuus. Leirin tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta sekä kannustaa itsenäiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia protuleirejä on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Leirit ovat suunnattu kaikille 8. tai 9. luokan käyneille. Omia leirejä järjestetään myös 16–20-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille.

Lisätietoja:
Aatu Komsi
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 050 356 5782
aatu.komsi@protu.fi

Leiritarjonta 2017: https://www.protu.fi/prometheus-leirit/leirit-aika

 

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.