Ilmoittaudu Nuorten ja opiskelijoiden YK-päivään Ouluun perjantaina 14.10.2016!

26.09.2016

Suosittu Nuorten ja Opiskelijoiden YK-päivä saapuu tänä vuonna Ouluun. Päivä on suunnattu kaikille 18-30-vuotiaille nuorille ja opiskelijoille. Päivän aikana tutustutaan tämän vuoden alussa voimaan tulleisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin (Agenda 2030), pakolaisuuteen ja rauhanrakentamiseen. 

Päivän aikana kuullaan tuoreet terveiset YK:n syyskuisesta yleiskokouksesta ja sekä keskustellaan pakolaisuudesta ja rauhanrakentamisesta erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta. Päivän aikana kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, pohditaan teemoja keskusteluiden sekä osallistavien harjoitteiden kautta.
Puheenvuorot pitävät: kanslianeuvos Risto Laakkonen, pitkän linjan maahanmuutto-asioiden asiantuntija, ollut mukana mm. Etnisten suhteiden neuvottelukunnassa, Kaisa Väkiparta, toimii Suomen Pakolaisavun viestintäpäällikkönä, Joel Linnainmäki, vuoden 2014 YK nuorisodelegaatti sekä nuoret, rauha ja turvallisuus -kysymysten parissa toimiva aktiivi.

Päivän aikana tutustutaan myös työ- ja harjoittelumahdollisuuksiin YK-järjestöissä (mm. UNDP), YK-nuorisodelegaattihakuun sekä Oulun YK-nuorten toimintaan. Oulun YK-nuorten järjestämässä iltatilaisuudessa on mahdollista tutustua ja verkostoutua vapaamuotoisemmin muiden globaaleista asioista kiinnostuneiden nuorten kanssa.

Tapahtuma järjestetään Oulun yliopiston kampuksella perjantaina 14. lokakuuta klo 9-16.00. Osallistumismaksu 10 euroa kattaa koko päivän ohjelman, aamupalan, iltapäiväkahvit sekä iltaohjelman.

Pohjois-Suomesta matkustaville korvataan matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan, kuitenkin siten, että omavastuu matkakuluista on 15 euroa. Lounas on omakustanteinen. Muutamille osanottajille on mahdollista tarjota yöpyminen to-pe yöksi, olkaa yhteydessä erikseen christa.prusskij@ykliitto.fi.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 11.10.2016 klo 16.00 mennessä. Ohjelma tarkentuu lähiaikoina.
Tapahtuman järjestää Suomen YK-liitto yhteistyössä Oulun YK-nuorten kanssa.

Ilmoittautuminen http://www.ykliitto.fi/yk-paiville-2016
Käyttehän tykkäämässä myös Facebookissa https://www.facebook.com/events/1129776033772805/

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.