Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu

12.01.2018

Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu on avattu! Nuoren Voiman Liiton ja yhteistyökumppaneiden järjestämä kirjoituskilpailu on avoin 13-29-vuotiaille kirjoittajille, jotka eivät ole aiemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailuun lähetettävien kirjoitusten laji on lyhytproosa tai novellit, ja töiden aiheena on ilmastonmuutos. Aihetta saa lähestyä ja tulkita vapaasti. Inspiraatiota voit etsiä esimerkiksi Ilmastonmuuttajien etusivulta löytyvästä blogista, joka päivittyy viikoittain ilmastoaiheilla koko kevään ajan.

Kilpailun suojelijana toimii kirjailija Aleksi Delikouras. Pääpalkinto on 500 €, toiseksi tullut saa 200 € ja kolmas 100 €. Lisäksi kulttuurilehti Nuori Voima julkaisee sijoittuneet tekstit verkkosivuillaan syksyn 2018 aikana. Voittajat julkistetaan elokuun lopussa järjestettävällä Runokuu-festivaalilla. Voittajille ilmoitetaan 30.6. mennessä.

Osallistumisohjeet:

Kirjoita ilmastonmuutosaiheisia novelleja tai lyhytproosaa enintään 15 liuskaa ja lähetä ne 10.5.2015 mennessä (päivän postileima riittää) Nuoren Voiman Liiton toimistoon. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Nimikoi työsi nimimerkillä, ja sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Muista kirjoittaa kuoreen, kumpaan sarjaan työ osallistuu.

Osoite:
Ilmastonmuuttajat, sarja I / II
Nuoren Voiman Liitto ry
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Tekstit pyydetään kirjoittamaan koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä per sivu. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Tarkemmat ohjeet löydät kilpailun nettisivulta.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.