Haku Ready for Life -työharjoitteluun Eurooppaan auki 26.9.-9.10.2016

21.09.2016

Haku Ready for Life -työharjoittelujaksoille Espanjaan, Italiaan, Irlantiin, Raskaan ja Saksaan on käynnissä 26.9.-9.10.2016. Syys-lokakuun haussa haetaan tammikuussa 2017 alkaville harjoittelujaksoille.

Ohjelmassa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet osallistuvat 4-12 viikon pituiseen tuettuun oman alan työharjoitteluun kohdemaassa.

Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa valmennuksen, asumisen ja jakson alussa suoritettavan kielikurssin lisäksi myös mm. maakohtaisen matka-apurahan.

Kuka voi hakea mukaan?
Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Tammikuussa 2017 alkavat jaksot sopivat erinomaisesti vuoden 2016 lopulla valmistuville, mutta myös muut tammikuun 2016 jälkeen valmistuneet voivat hakea mukaan.

Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa.

Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life-ohjelma saa rahoituksensa Erasmus+ ammatillisen koulutuksen ohjelmasta.

Lisätietoja ja hakuohjeet
Jaksojen tarkat ajankohdat sekä hakuohjeet: www.nuorisovaihto.fi/r4l

Materiaalipyynnöt sekä lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse elli.keranen@alli.fi ja puhelimitse 020 755 2605.

Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille heti hakuajan päätyttyä viikoilla 41 ja 42.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.