Haku auki työharjoitteluun, nuorisovaihtoon ja vapaaehtoistyöhön Euroopassa

19.05.2017

Syksyksi oman alan työharjoitteluun Eurooppaan

Erasmus+-tuetun Ready for Life -ohjelman kautta toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet 18-35-vuotiaat voivat lähteä Eurooppaan oman alan työharjoitteluun 4-12 viikoksi.

Kohdemaina ovat Saksa, Italia, Irlanti, Ranska ja Espanja. Syksyn harjoittelujaksot alkavat syyskuun alussa ja hakuaika jaksoille on käynnissä 22.5.-7.6.2017.

Osallistujille myönnettävä tuki kattaa mm. maakohtaisen matka-apurahan, majoituksen, valmennuksen, online-kielivalmennuksen ja tukipalvelut. Apuraha kattaa kaikissa muissa maissa paitsi Irlannissa kielikurssin jakson aluksi. Harjoittelupaikat etsitään hakijoiden omien toiveiden ja koulutustaustan mukaan.

Osallistujien tulee olla valmistuneita ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta vuoden sisällä ennen harjoittelujakson alkua. Mukaan voivat hakea myös tänä keväänä ja alkusyksystä valmistuvat. Hakija voi olla valmistunut perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla.

Lisätiedot Allianssin nuorisovaihdon sivuilla ja sähköpostitse elli.keranen(at)alli.fi tai vaihto(at)alli.fi ja puhelimitse 044 416 5210.

Erasmus+-tuettuja nuorisovaihtoja ja EVS-vapaaehtoispaikkoja

Allianssin nuorisovaihdon kautta nuoret aikuiset voivat hakea 2-3 viikon nuorisovaihtoon Ranskaan ja Belgiaan tai 2-12 kuukaudeksi EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Eurooppaan.

 

EU-tuetut nuorisovaihdot Ranskassa ja Belgiassa

Nuorisovaihdoissa joukko nuoria eri maista toimii yhdessä jonkin tietyn teeman parissa muutaman viikon ajan. Vaihtoon voi sisältyä vapaaehtoistyötä, tutustumiskäyntejä, työpajoja, retkiä ja monia muita aktiviteetteja, joiden kautta tutustuu niin kohdemaahan kuin muista maista tuleviin muihin osallistujiin.

Kesäksi on haettavana kaksi nuorisovaihtoa:

  • 'Tell me the story' -nuorisovaihto Ranskassa 10.7.-1.8.2017: Vaihdon aikana eri maista tulevat nuoret tekevät yhdessä performanssiesityksen, jonka he pääsevät esittämään Abeille Beuglen festivaalilla 28.7.
  • 'Eldorado 2.0.'-nuorisovaihto Belgiassa 19.7.-2.8.: Nuorisovaihdon teemana on kulttuurienvälinen vuorovaikutus käsiteltynä taiteen ja työpajojen avulla. Ohjelmaan sisältyy tutustumisvierailuja ja järjestötapaamisia.

Nuorisovaihtoihin hyväksyttyjen osallistujien tulee maksaa 100 euron ohjelmamaksu. Osallistujat saavat maksutta majoituksen ja ateriat nuorisovaihdon ajan ja lisäksi heille korvataan suurin osa matkakuluista jälkikäteen (max. 275 euroa).

Lue lisää Allianssin nuorisovaihdon sivuilta.

Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta Eurooppaan 2-12 kuukaudeksi

Juuri nyt on haettavana jo rahoitustuen saaneita vapaaehtoistyöpaikkoja Kreikassa, Englannissa, Espanjassa, Madeiralla, Moldovassa, Saksassa, Puolassa ja Ranskassa.

Vapaaehtoistyötä löytyy esimerkiksi sosiaalityön, taiteen, kulttuurin ja nuorisotyön parista. Vapaaehtoistyöhön hakeutuvien tulee olla 18-30-vuotiaita.

EVS-vapaaehtoisille myönnetään tuki, joka kattaa suurimman osan matkakuluista, vakuutuksen, ylläpidon, valmennuksen ja pienen taskurahan. Ohjelmaan osallistumisesta ei siis tule kuluja vapaaehtoiselle.

Lue lisää Allianssin nuorisovaihdon sivuilta.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.