Hävikkiviikkoa vietetään 7.–13. syyskuuta 2020

07.09.2020

Hävikkiviikkoon voi osallistua monin eri tavoin.

Voit esimerkiksi jakaa ruokahävikkiä vähentäviä vinkkejä, reseptejä ja Hävikkiviikon kampanjamateriaaleja omalla sometililläsi. On tärkeää pysähtyä miettimään omia valintojaan, sillä ratkaisu ruokahävikin vähentämiseen löytyy pienistä arkipäiväisistä asioista: osta viisaammin, käytä vanhenemassa olevat elintarvikkeet ajoissa ja hyödynnä ylijäämäruoka.

Voit vaikkapa kokeilla, pärjäätkö koko viikon ilman kaupassakäyntiä. Tee ruokaa vain niistä aineksista, jotka löytyvät valmiiksi keittiön kaapeista, jotta hyllyn perälle unohtuneet tarvikkeet tulee vihdoin käytettyä.

Voit osallistua teemaviikkoon somessa myös jakamalla oman hävikkiteoksi: Ota kuva omasta hävikkiteostasi, postaa se Instagramiin ja merkitse postauksesi tunnisteilla #arvostanruokaa ja #hävikkiviikko, jotta löydämme toisemme.

Miksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeää? Miten itse voi tehdä ruokahävikin vähentämiseksi? Tietoa ruokahävikistä ja Hävikkiviikosta saat osoitteessa havikkiviikko.fi.

2 Kommenttia
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Pe, 09/11/2020 - 12:42
p* sivu ja missää artikkelissa ei oo kommentteja

*kommentista moderoitu asiaton sisältö. -moderaattori
Pe, 09/11/2020 - 13:13
Moikka! Kiitos kommentistasi.

Haluaisitko kertoa vielä tarkemmin, mitkä asiat erityisesti ovat sivulla huonosti? :)
Miten sivusta tai koko palvelusta saisi sun mielestä paremman? Otamme mielellämme palautetta vastaan ja hyödynnämme sitä palvelun kehittämisessä. Voit antaa palautetta joko kommentoimalla tässä tai sitten tämän lomakkeen kautta: www.nuortenelama.fi/yhteydenotto

Mainitsit, ettei artikkeleissa ole kommentteja. Jos haluut lukea muiden kommentteja, niitä löytyy paljon esimerkiksi näistä artikkeleista:

https://www.nuortenelama.fi/elavaa-elamaa/ihmissuhteet-ja-seurustelu/ilman-ystavia
https://www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo
https://www.nuortenelama.fi/kesatyot
https://www.nuortenelama.fi/miten-saada-taskurahaa
https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
https://www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle
https://www.nuortenelama.fi/tyonhaku
https://www.nuortenelama.fi/tyonteko-alaikaisena

Voit myös itse halutessasi herättää keskustelua ja kommentoida artikkeleita. Myös Kysyttävää-palstalta löytyy kommentteja, ja sinäkin voit halutessasi siellä kommentoida muiden nuorten viestejä. :) Kysyttävää-palstalle pääset menemällä osoitteeseen www.nuortenelama.fi/kysyttavaa

Kivaa syksyä!
T. Riina