Finland–US Young Ambassadors -stipendiohjelman kesän 2015 stipendit ovat nyt haussa! Hakuaikaa jatkettu!

13.06.2014

Stipendiohjelma Finland-US Young Ambassadors’ Program on suunnattu 16–17-vuotiaille lukiolaisille (15-vuotiaat voivat hakea kesää 2015 varten), ulospäin suuntautuneille, koulutyössään motivoituneille ja ympäristöasioista kiinnostuneille lukiolaisille.

Ohjelman tavoitteina on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa ensikäden tietoa suomalaisnuorille Yhdysvalloista ja amerikkalaisten elämästä, sekä edistää kiinnostusta ympäristö- ja monikulttuurisuusasioihin. 

Young Ambassadors – kesäohjelmaan valitaan noin 15 lukiolaista Suomesta, jotka saavat stipendin kuuden viikon mittaiseen ohjelmaan Yhdysvalloissa kesällä 2015. Stipendiaattien valinnassa painotetaan myös hakijan laatimaa englanninkielistä ympäristöaiheista kirjoitusta.

Ohjelman toteutuksesta, nuorten hakuprosessista ja lähtövalmennuksista vastaa vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö Suomen Youth for Understanding ry (YFU).

Young Ambassadors – stipendiaatit matkustavat Yhdysvaltioihin kesäkuun 2015 alussa. Ohjelma alkaa Washington DC:ssä, jossa saapumisvalmennuksen ohella nuoret saavat ensikosketuksen Suomen Yhdysvaltain suurlähetystön toimintaan ja pääsevät tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Matka jatkuu lentäen Coloradoon, jossa kesästipendiaatit asuvat n. viisi viikkoa paikallisten perheiden jäsenenä. Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, YFU:n haastattelemia ja ohjelmaan valmentamia.

Colorado, josta Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck on kotoisin, kuuluu edelläkävijäosavaltioihin ympäristöasioissa ja tukee myös lainsäädännöllään uudistuvia luonnonvaroja hyödyntävien energialähteiden käyttöönottoa. Coloradossa sijaitsee upeiden kansallispuistojen lisäksi myös tutkimus- ja tiedelaitoksia. jotka tukevat ja edistävät puhtaampien energialähteiden käyttöönottoa ja ympäristön suojelua.

Stipendiohjelman hakuaikaa on jatkettu, ja se päättyy 15.9.2014.

Lue lisää: http://www.yfu.fi/stipendit/nain-haet-young-ambassadors-stipendia

 

Lue stipendiaattien kokemuksista: http://www.maailmalle.net/young_ambassadors_blogi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.