Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä

17.04.2014

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää (EYID - European Youth Information Day) vietetään joka vuosi huhtikuun 17. päivä ympäri Eurooppaa, myös meillä Suomessa. Tänä vuonna päivän teemana on Who Nose? Vastaus on tietenkin Youth Information Nose It Better.

Eurooppalaisen nuorisotiedotuspäivän tavoiteena on muistuttaa päättäjiä ja nuorten parissa toimivia nuoren oikeudesta tietoon. Tietoa tulee olla nuorten saatavilla yhdenvertaisesti elämäntilanteesta, taustasta tai asuinpaikasta riippumatta.

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivän kampanjointia voi seurata ERYICAn (European Youth Information and Counselling Agency) ylläpitämällä nuorisotiedotuspäivän Facebook-sivulla: www.facebook.com/whonoseEYID14


Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut tukevat nuoren elämänhallintaa
Nuorille suunnattuja tieto- ja neuvontapalveluita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Palveluiden tehtävänä on tukea nuoria itsenäistymisessä ja tarjota ammattitaitoista tietoa, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa. Palveluita on saatavilla verkon kautta ja erilaisissa fyysissä toimipisteissä. Oman palvelun löydät Nuortenelämä.fi-verkkopalvelun kautta, Ihmiset & Osoitteet -osiosta.

Vuoden 2013 lopussa 209 kunnassa nuorilla oli saatavilla tieto- ja neuvontapalveluita nuorille matalan kynnyksen lähipalveluna tai verkon kautta. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ovat nuorisolaissa mainittuja tavoitteellisia peruspalveluita, joiden tulee olla tasa-arvoisesti ja laadukkaasti kaikkien nuorten saatavilla.

Lisätietoja:
Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
suunnittelija Mika Pietilä, mika.pietila@ouka.fi, p. 044 703 8216
www.koordinaatti.fi | www.nuortenelämä.fi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.