Eu vihapuheelle -kampanja käynnistynyt Suomessa

02.06.2013

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti Euroopan neuvoston vihapuheen vastaisen kampanjan, jonka Suomen toteuttajana toimii Plan Suomi yhteistyössä Ihmisoikeusliitto ry:n kanssa.

Kampanjassa koulutetaan nuoria aktivisteja tunnistamaan ihmisoikeuksia loukkaava vihapuhe verkossa ja reagoimaan siihen.

Ei vihapuheelle -kampanja on osa euroopanlaajuista No Hate Speech Movement -kampanjaa. Plan on valittu Euroopan neuvoston käynnistämän kampanjan Suomen kansalliseksi koordinaattoriksi yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa.  Kampanja toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja se käynnistyi avausseminaarilla Helsingissä ke 27.3.

Kampanjassa koulutetaan 18–25-vuotiaita nuoria aktivisteja edistämään ihmisoikeuksia niin verkossa kuin sen ulkopuolella. Samalla herätellään myös suurempaa yleisöä huomaamaan ne vaarat, joita rasistinen ja syrjivä vihapuhe aiheuttaa ihmisoikeuksille, sananvapaudelle ja demokratialle.

Kampanjaan kuuluu sekä verkko- että offline-aktiviteetteja. Tarkoitus on puuttua verkon vihapuheeseen sen monissa muodoissa, keskustelupalstojen rasismista verkkokiusaamiseen. Samalla edistetään tietoisuutta ihmisoikeuksista verkossa sekä medialukutaitoa.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.