Erätauko-keskustelu Euroopan merkityksestä minulle ja sinulle

25.06.2020

Uudensukupolven Eurooppa – miltä se oikein näyttää?

Millainen on hyvä Eurooppa – tai onko sellaista tullut edes mietittyä? Millaista on vaikkapa asua tai opiskella Euroopassa? Mikä Euroopan unionissa on sinulle merkityksellistä? Miten haluaisit osallistua ja vaikuttaa yhteisiin asioihin eurooppalaisessa elämässä? Miten sinulla, minulla ja meillä olisi enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa Euroopan tulevaisuuteen? Mitä vapaa liikkuvuus Euroopan unionissa sinulle merkitsee? Onko koronaepidemia vaikuttanut suhtautumiseesi kansainvälisyyteen? Millainen olisi unelmiesi Eurooppa?

Tulevan syksyn aikana oikeusministeriö, Allianssi ja Erätauko-säätiö järjestää keskusteluita demokratiasta eri puolilla Suomea.

Tule mukaan omana itsenäsi, keskustelu on luottamuksellista ja tasavertaista. Mukaan tarvitset vain avointa mieltä ja uteliaisuutta. Sinun ei tarvitse olla eurooppalaisuuden asiantuntija. 

Erätauko-keskustelussa vietämme muutaman tunnin yhdessä. Puhumme omasta kokemuksesta. Samanmielisyyden sijaan kaipaamme ajatusten ja kokemusten vaihtoa. Meidän ei tarvitse tehdä päätöksiä eikä ratkaista asioita, vaan pyrimme lisäämään ymmärrystä itsestä ja muista.

Erätauko-keskustelu järjestetään keskiviikkona 9.9. kello 16:45-19:00 etäyhteydellä Google Meetissä. Lähetämme ilmoittautuneille keskustelulinkin hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista. Liitythän keskusteluun kello 16.45, jolloin on aikaa esittäytyä sekä testata linkin ja laitteiden toimivuutta.

Tilaisuuden ohjelma:
16:45-17:00 Etäkahvit, laitteiden ja yhteyden testaus, esittäytyminen
17:00-17:05 Tilaisuuden avaus
17:05-17:15 Alustus
17:15-18:45 Keskustelu
18:45-19:00 Tilaisuuden oivallukset ja loppusanat

Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman nopeasti, viimeistään 31.8.2020 mennessä.

Voit ilmoittautua Tonille, joka vastaa mielellään mahdollisiin lisäkysymyksiin:
Toni Kuoremäki, koordinaattori
s-posti: toni.kuoremaki@eratauko.fi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.