Ensimmäinen USE-IT Oulu julkaistu - mukaan tekemään seuraavaa!

30.11.2017

Jo vuosi on päässyt valumaan käsien välistä USE-IT projektin kanssa temmeltäessä. USE-IT verkoston pohjoisin karttaprojekti ikinä on tuotu vaiheeseen, jota joku voisi kutsua "valmiiksi". Mutta me emme kutsu! Vähättelemättä lainkaan tammikuisen työviikonloppumme intoa ja tarmoa luoda tyhjästä kartta rakkaalle Oululle, on käsillä vielä toisenlaista hommaa.

Katsaus menneeseen
Kun viimeisen vuoden tapahtumia muistelee, olen tälle projektille monesta kiitollinen. Karttaa tehdessä vaadittiin erityistä kärsivällisyyttä niin sisällön kuin ulkoasunkin kanssa. Jokainen versio täytyi tarkistuttaa USE-IT:in pääkonttorissa Brysselissä, josta pongahti takaisin päin rutkasti rakentavaa kommenttia ja ehdotuksia, jotta lopputulos olisi juuri meidän näköisemme. Tässä hommassa ei päästetä helpolla eikä mitään ole jätetty puoliväliin. Siitäpä suuri kiitollisuus, nimittäin tämän vuoden aikana ovat kärsivällisyys, sekä iso ylpeys omaa työtä kohtaan ovat syvälle meihin kaivautuneet. Kartta on fyysisesti hyppysissä ja mielessä pyörii onnistumiset niin taiteellisen näkemyksen ahdingosta selviytymisistä pitkiin ja virallisempiin sähköposteihin. Yksi suurimmista painoarvoista kuitenkin löytyy seläntaputuksista, oli se sitten itseltä kotona kynttilänvalossa tai ryhmän kesken kokouksen tiimellyksessä, suu täynnä patonkia ja ikenissä suklaata.

Vaikka kartta valmistuisi aikataulusta myöhässä (paljonkin), niin sehän valmistuu!
Kartan valmistuttua jokainen meistä piti pienet sisäiset karnevaalit, hengähdystauon, ja nautti siitä, että voitiin vihdoin haistaa vasta painetun paperin huumaavaa tuoksua, hypistellä, tutkia ja käännellä vapauteen päästettyä karttaa käsissämme. Kauan se olikin kummitellut pilvessä muuttuvaisena ja piilossa maailmalta. Nyt on sen aika loistaa. Juhlittuamme jatkuu työ. Työ joka antaa eikä ota. Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napin tiloissa käy kuhina, kun USE-IT:in porukka hakee karttoja kymmeniä kerrallaan. Kuten työläismuurahaiset, reippaana levitämme kartat ympäri kaupunkia samalla luoden yhteyksiä, ystävyyksiä, ilmapiiriä ja jakaen tietoutta jokaiselle, joka sitä haluaa.

Uutta karttaa tulille
Ajankohtaisuus on yksi USE-ITin pääperiaatteita. Jokainen kartta näkyy netissä julkaisunsa jälkeen 18 kuukautta, jonka jälkeen se katoaa bittiavaruuteen. Paperikartta tosin säilyy pidempäänkin. Tästäpä syystä syntyy ajankohtaiseksi uuden kartan luonti. Uusia yhteistyö- ja rahoituskuvioita haistellaan ja tarkkaillaan ensimmäisen kartan tuomia opetuksia. Osa USE-IT Oulun porukasta jatkaa seuraavan kartan tekoa, mutta lisää tekijöitä kaivataan mukaan täydentämään meidän iloista joukkoa. Uutta verta ja monenlaista väkeä kaivataan. Jos olet oululainen tai omaat paikallistuntemusta muuten ja halukkuutta löytyy, laita meille viestiä Facebookissa www.facebook.com/UseItOulu/ tai s-postilla oulu@use-it.travel.

Jutun USE-IT Oulusta on kirjoittanut Nina Juustila (kuvassa vasemmalla ylhäällä).

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.