Nuortenelämä.fi-chat palaa joulutauolta uudistuneena!

03.01.2020

Joululomat alkavat olla ohitse, ja Nuortenelämä.fi-chat palaa tauolta virkistyneenä tiistaina 7. tammikuuta! 

Uudistukset chatissa:

  • Keskustelun alkuun on lisätty lyhyt taustatietokysely, jonka tarkoitus on parantaa ja nopeuttaa asiaasi syventymistä. Kysymyksiä on kolme, joihin vastattuasi voit klikata itsesi chat-jonoon.
  • Keskustelun kesto on rajattu 45 minuuttiin per nuori. Tämä siksi, että mahdollisimman moni keskusteluun haluava nuori pääsisi chattiin. Muutos myös lyhentää jonotusaikaa, eli nopeuttaa pääsyäsi chattiin. 
  • Keskustelun loputtua sinun on hymiöpalautteen antamisen lisäksi mahdollista vastata pariin kysymykseen chat-kokemuksestasi ja antaa vapaamuotoista palautetta. Kaikenlainen palautteesi on oikein tervetullutta! Kehitämme chattia nuorten palautteiden perusteella. 

Onko Nuortenelämä.fi-chat sulle ihan uusi juttu? Tässäpä tietoa, mistä on kyse! 

Milloin ja kenelle chat on?

Nuortenelämä.fi-chat on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 14.00–16.00 osoitteessa nuortenelama.fi (sivun oikeassa alalaidassa). Varaamme keskusteluihin aikaa noin 45 minuuttia, jotta mahdollisimman moni keskusteluun haluava nuori pääsisi chattiin. Keskustelun kestoon vaikuttaa tilanteesi ja tarpeesi. Chat on suunnattu ensisijaisesti 13–25-vuotiaille nuorille.

Kenen kanssa juttelen? Onko chat luottamuksellinen?

Chatissa kanssasi juttelevat aikuiset nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki keskustelut käydään kahdenvälisesti. Chatissa jutellaan nimettömänä. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne tapahtuvat suojatussa yhteydessä. Mikäli chatin aikana herää huoli nuoren henkeen tai terveyteen liittyen, on työntekijällä velvollisuus ilmoittaa asiasta eteenpäin viranomaisille (lastensuojeluilmoitus, rikosilmoitus). Ilmoitus tehdään aina niin, että siitä kerrotaan nuorelle.

Mistä asioista voin jutella?

Voit esittää mielessä pyöriviä kysymyksiä tai jutella muuten vain sinulle tärkeistä asioista. Aihetta ei siis ole rajattu, vaan voit jutella just siitä, mistä sä haluat. Noudatamme kuitenkin Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin verkossa tehtävälle nuorisotyölle laatimia eettisiä ohjeistuksia. Keskusteluaiheet chatissa liittyvät usein esimerkiksi ystäviin, yksinäisyyteen, kiusaamiseen, ihastumiseen ja seurusteluun, seksuaalisuuteen, harrastuksiin, vapaa-aikaan, masennukseen ja mielenterveyteen, opiskeluun, työelämään, kesätyöpaikan löytämiseen, hankaluuksiin vanhempien kanssa ja moniin muihin nuorten itse esille nostamiin asioihin. 

Miten pääsen chattiin?

Chattiin pääset Nuortenelämä.fi-sivuston oikeasta alalaidasta. Vastaa ensin muutamaan kysymykseen ja klikkaa sitten Siirry chattiin. Vastauksesi auttavat meitä syventymään asiaasi paremmin ja nopeammin. Sinut poimitaan mukaan keskusteluun mahdollisimman pian. Joskus voit joutua jonottamaan oman keskustelun alkamista hetken. Voit odotellessasi selailla Nuortenelämä.fi-palvelun sivuja. 

Voinko antaa palautetta?

Voit, ilman muuta! Toivomme, että keskustelun päätteeksi annat palautetta käymästäsi keskustelusta. Voit antaa palautetta klikkaamalla ensin hymynaamaa, joka kuvaa kokemustasi keskustelusta. Sen jälkeen voit antaa palautetta vastaamalla pariin kysymykseen ja kirjoittamalla vapaamuotoista palautetta. Palautteesi on meille arvokasta! 

Tervetuloa juttelemaan! :)

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.