#BeActive - Euroopan urheiluviikko kutsuu liikkumaan

02.09.2015

Euroopan urheiluviikko 7.–13. syyskuuta 2015 on Euroopan komission uusi aloite, jonka avulla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti ja viestitään liikunnan hyödyllisistä vaikutuksista.

Liikunnan teemaviikolla järjestetään monenlaisia tapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Suomessa keskitytään erityisesti koululaisiin, ja tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuvan koulun ja Kouluviestikarnevaalin kanssa. Päätapahtuma School Action Day järjestetään Helsingissä Sonera-stadionilla ja sen ympäristössä Töölössä tiistaina 8.9.2015.

Viikko on kuitenkin suunnattu kaikille iästä, taustasta tai kunnosta riippumatta. Urheiluviikolla on neljä teemapäivää: koulutus, työpaikka, ulkoilu sekä urheiluseurat ja kuntoilukeskukset. Viikkoon liittyy erilaisia oheistapahtumia, esimerkiksi kesäinen valokuvauskilpailu, ja se on esillä myös sosiaalisen median kanavissa, joihin toivotaan runsasta osanottoa. Viikon some-tunnus kehottaa aktiivisuuteen: #BeActive.

Viikolla järjestetään Suomessa myös kuusi alueellista tapahtumaa. Lisäksi voit järjestää oman paikallisen avoimen liikuntatapahtumasi rekisteröitymällä ensin #BeActive-verkkosivustolle. Sieltä jokainen voi myös etsiä itselleen sopivia tapahtumia, jotka näkyvät karttasovelluksessa.

#BeActive-verkkosivusto

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.