Asetu ehdokkaaksi Oulun nuorisovaaleissa

20.08.2020

Oulussa järjestetään nuorisovaalit 24.11. – 3.12.2020. Nyt valittava nuorisovaltuusto jatkaa Oulun nuorisovaltuusto ONEn työtä, ja ryhmän tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon valitaan 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä nuorisovaaleissa kahden vuoden välein. Uusi ONE aloittaa toimikautensa vuoden 2021 alussa. Toimikausi on kaksivuotinen.

Nuorisovaltuusto ONEn toiminta on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa. Kaikilla Oulun suuralueilla toimii alueellinen lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka vaikuttaa ensisijaisesti oman alueensa asioihin. Joulukuussa vaaleilla valittava ONE on kaupungin virallinen nuorisovaltuusto, joka toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla.

Ehdokkaaksi asettuminen

Voit asettua ehdolle Oulun nuorisovaaleissa, jos olet syntynyt 2001–2005 ja asut tai opiskelet Oulun alueella (Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulussa, Oulunsalossa, Yli-Iissä tai Ylikiimingissä). Vaalien ehdokasasetteluaika on 1.9. – 31.10.2020

Lomake, jolla voi ilmoittautua ehdolle, julkaistaan tällä Oulun kaupungin sivulla. Sivulta löydät myös lisää tietoa nuorisovaaleista sekä ONEn tehtävistä.

Äänestäminen vaaleissa

Äänestysikäraja on laajennettu siten, että nuorisovaaleissa äänioikeus on 2001-2007 syntyneillä oululaisilla nuorilla. Äänestäminen tapahtuu koulujen kautta ensisijaisesti sähköisesti. Tarkemmat äänestysohjeet saat oppilaitokseltasi syksyn aikana. Jos et ole opiskelija tai et muuten voi äänestää oppilaitoksessa, voit sen sijaan äänestää Byströmin Ohjaamon tieto- ja neuvontapalveluiden pisteessä. 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.