Allianssin nuorisovaihto tarjoaa mahdollisuuksia lähteä maailmalle

05.07.2014

WORK EXPERIENCE-OHJELMAT

Work Experience-ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden työharjoittelua mielenkiintoisissa kohteissa ympäri maailmaa. Työharjoitteluun voi lähteä esimerkiksi Saksaan, Espanjaan, Yhdysvaltoihin tai Karibian alueen kiehtoviin kohteisiin. Work Experience-ohjelmat sopivat erinomaisesti välivuotta viettäville ja sopivat myös opintoihin kuuluvaksi työharjoitteluksi.

Oletko juuri valmistunut ammattikoulusta ja kiinnostunut hankkimaan kansainvälistä työkokemusta sekä kehittämään kielitaitoasi? Allianssin nuorisovaihdon uusi Ready for Life-työharjoitteluohjelma tukee vastavalmistuneiden nuorten pääsyä työelämään ja tarjoaa mahdollisuuksia kansainväliseen liikkuvuuteen.

Ready for Life-ohjelmassa osallistutaan työharjoitteluun Espanjassa, Ranskassa, Italiassa, Irlannissa tai Saksassa. Oleskelu kestää kohdemaasta riippuen 8–12 viikkoa. Ulkomaanjakso on yhdistelmä kielen ja kulttuurin oppimista sekä työharjoittelua. Ohjelma on EU-tuettu ja siihen sisältyy kielikurssi (paitsi Irlannissa), majoitus sekä maakohtainen matka-apuraha. Osallistujat maksavat itse ruokailunsa ja henkilökohtaiset kulunsa. Työharjoittelu on palkaton.

Työharjoittelupaikat etsitään hakijoiden koulutustaustan ja toiveiden mukaan. Hakijoiden tulee olla 18-35-vuotiaita, vuoden sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita ja osata kohdemaan kieltä riittävästi. Italiassa riittää englannin kielen osaaminen.

Ensimmäiset lähdöt ovat syksyllä 2014, hakuaika syksyn paikkoihin on käynnissä 21.7.-3.8.2014. Lisätietoja ohjelmasta on tulossa nettisivuillemme viikolla 29.  

HOTELLITYÖ

Hotellityö on erinomainen vaihtoehto välivuodeksi. Hotellityössä kerrytät työkokemusta, parannat käytännön kielitaitoasi ja tienaat samalla. Työskentely hotellissa on usein fyysisesti melko raskasta, mutta parhaimmillaan myös uskomattoman hauskaa ja palkitsevaa. Työstä maksetaan vähintään lainmukaista minimipalkkaa. Hotellityöohjelmaan voi hakea ympäri vuoden.

Go Britain-ohjelman kautta voi lähteä hotellityöhön Isoon-Britanniaan 4–12 kuukaudeksi. Ohjelma sopii hyvin jo työelämässä olleille ja jonkin verran palvelualan työkokemusta omaaville. Ohjelmassa on mukana hotelleja eri puolilla Ison-Britannian kaunista maaseutua sekä pienemmissä kaupungeissa. Ohjelmassa voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, baarissa, kahvilassa, keittiössä, huonesiivouksessa, portieerina, kuljettajana, kiinteistöhuollossa tai vastaanotossa. 

VAPAAEHTOISTYÖ

Vapaaehtoistyöleirejä on tarjolla läpi kesän eri puolilla maailmaa ja matkaan pääsee halutessaan lyhyelläkin varoitusajalla. Ota meihin yhteyttä jos sinua kiinnostaisi lähteä vapaaehtoistyöhön kesällä niin voimme yhdessä etsiä sopivia leirivaihtoehtoja. Leirejä voi yhdistää muuhun reissaamiseen ja niillä tutustuu kohdemaahan ihan eri tavalla kuin turistina. 

Medium term volunteer eli MTV-ohjelma sopii jos haluaa viettää yhdessä maassa pidemmän ajan, esimerkiksi 1-6 kuukautta. Vapaaehtoistyökohteita on esimerkiksi sosiaali-, opetus-, ja ympäristöalalla, usein työtä tehdään lasten ja nuorten parissa. Suosittuja kohteita ovat mm. Costa Rica, Nepal, Kenia, Uganda, Ecuador, Vietnam ja Japani, heinäkuusta alkaen uutena kohdemaana on tarjolla Kambodza ! 

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS tarjoaa 18-30-vuotiaille tuetun mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla. Ohjelmassa on kolme hakuaikaa vuodessa, johon mennessä EVS-hankkeen rahoitustukihakemus täytyy lähettää nuoren, isäntäjärjestön ja lähettävän järjestön yhdessä täyttämänä kansalliseen toimistoon. Vapaaehtoiseksi voi lähteä aikaisintaan 3 kuukautta sen jälkeen, kun tukihakemus on lähetetty kansalliselle toimistolle. Seuraava hakuaika on 1.10., jolloin EVS-vapaaehtoiseksi hakevat pääsevät matkaan tammikuussa 2015.

Vuoden 2014 aikana voi kuitenkin lähteä vielä EVS-vapaaehtoiseksi peruutuspaikkoihin sekä jo rahoitustuen saaneisiin hankkeisiin eli hakuprosessi kannattaa aloittaa mahdollisimman pian ilmoittautumalla EVS-sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan avoimista paikoista. 

AU PAIR

Au pair -ohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia työkokemusta, parantaa kielitaitoa ja solmia uusia ystävyyssuhteita. Au pair-ohjelmat ovat erittäin suosittu vaihtoehto välivuodeksi. Jakso au pairina tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kehittää kielitaitoa. Allianssin laaja ohjelmatarjonta tarjoaa mahdollisuuksia au pairina työskentelyyn lukuisissa kohdemaissa Euroopassa sekä Kiinassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Au pair in Australia-ohjelmassa pääset tutustumaan australialaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin sekä parantamaan englannin kielitaitoasi. Ohjelman kautta voi viettää Australiassa 6-12 kuukautta. Puolen vuoden au pair -jakson jälkeen Australiaan voi jäädä vielä enintään puoleksi vuodeksi matkustelemaan tai työskentelemään.

Au pair in China-ohjelma mahdollistaa au pairina työskentelemisen Kiinassa 3-12 kuukauden ajan. Oleskelujen kestot ovat joustavia, joten ohjelma on myös erittäin hyvä välivuosiehto. Kiinassa au pairin ensisijaisena tehtävänä on lastenhoidon lisäksi puhua ja opettaa englantia perheen lapsille. Au pairin ei tarvitse osata kiinaa etukäteen, vaan hän osallistuu kielikurssille paikan päällä. Osallistuja maksaa ja järjestää itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä, mutta saa oleskelun kestosta riippuen osan lentokuluista takaisin.

Au Pair in America -ohjelmassa voit viettää unohtumattoman vuoden au pairina Yhdysvalloissa. Au pair in America-ohjelman alkuvuoden tarjousta on jatkettu vuoden loppuun saakka. Kampanja tarjoaa suomalaisille osallistujille vuoden 2014 ajan mahdollisuuden lähteä Yhdysvaltoihin alennettuun ohjelmahintaan 495 euroa. Ohjelmamaksu sisältää mm. lennot, vakuutuksen ja 4 päivän alkuorientaation New Yorkissa. 

KIELIKURSSIT

Kielikursseille voi lähteä kauttamme ympäri vuoden, ja niiden kestot vaihtelevat hakijan toiveiden mukaan 1-2 viikosta alkaen. Kursseilla opiskellaan kieltä huolella valitussa kielikoulussa. Tyypillisesti opiskelu tapahtuu osallistujan kielitaidon tason mukaisessa pienryhmässä.  Kielikurssit sopivat erinomaisesti vaikkapa välivuoden piristykseksi. Kielikurssille voi lähteä myös yhdessä kaverin kanssa. 

Laaja kielikurssivalikoimamme sisältää englannin, espanjan, ranskan, saksan ja japanin kursseja mielenkiintoisissa kohteissa ympäri maailmaa.

Lisätietoja: www.nuorisovaihto.fi

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.