Allianssin nuorisovaihdossa uusia ohjelmia ja nopeita lähtöjä

10.01.2014

Allianssin nuorisovaihdon kautta voi matkustaa lukuisiin kiehtoviin kohteisiin eri puolille maailmaa. Ohjelmasta riippuen maailmalla voi viipyä parista viikosta noin vuoteen. Au pairiksi Ranskaan, hotellityöhön Englantiin, kielikurssille Costa Ricaan ja kansainväliselle vapaaehtoistyöleirille Intiaan - siinä muutama esimerkki mahdollisuuksista.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu tarjoaa tuetun mahdollisuuden lähteä 3-12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön toiseen Euroopan maahan. Ohjelmasta ei aiheudu juurikaan kuluja osallistujalle, sillä Euroopan Unionin tuki kattaa 90 % matkakuluista sekä ylläpidon, taskurahan, vakuutuksen ja kielenopetusta. Nyt Allianssin nuorisovaihdolla on haussa muutama paikka nopeille toimijoille. Haku näihin paikkoihin on 15.1. mennessä, aloitus maasta riippuen joko helmikuussa (Puola, Tsekki, Kroatia) tai huhtikuussa (Unkari). Oleskelun kesto on Puolan ja Tsekin projektissa 6 kuukautta, Kroatiassa 3 kuukautta ja Unkarissa 7 kuukautta. Osallistujien tulee olla 18-30-vuotiaita. Kouluenglannilla pärjää mainiosti. Jos kalenterissa on keväälle tyhjää, hae nyt !

Lisätietoa: www.nuorisovaihto.fi

Allianssin nuorisovaihdon kautta voi lähteä nyt kielikurssille myös Japaniin, Irlantiin ja Espanjaan sekä au pairiksi Kiinaan. Muitakin uusia ohjelmia on tulossa alkuvuodesta. Lue lisää kielikursseista: www.nuorisovaihto.fi/kielikurssit/

Voit lähteä tulevana keväänä myös kansainväliselle vapaaehtoistyöleirille. Kansainvälisillä vapaaehtoistyöleireillä ryhmä eri maista tulevia vapaaehtoisia työskentelee paikallisen yleishyödyllisen tahon hyväksi 2-3 viikon ajan. Vapaaehtoiset saavat työtä vastaan majoituksen ja ylläpidon. Matkat ja vakuutukset kohdepaikkakunnalle vapaaehtoinen järjestää ja kustantaa itse. Lue lisää osoitteesta www.nuorisovaihto.fi/vapaaehtoistyo/kansainvaliset+tyoleirit/.

Lisätietoja sähköpostitse vaihto(at)alli.fi tai puhelimitse 020 755 2606.

Lisää tietoa kansainvälisyysasioista ja lähdöstä ulkomaille Nuortenelämä.fi:n Elävää elämää -osiossa: www.nuortenelama.fi/elavaa-elamaa/ulkomaille

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.